maZZda написа:
Естествено че по голямата кубатура е по пъргава в ускорението.. тия 4-5 коня разлика няма да ги усетиш във високи обороти, но ускорението ще е коренно различно.Едно че си 100 кила по лек от БГ-то едно че слагаш мотор с повечко въртящ момент.
На теория трябва да биеш 8.2сек от 0 до 100км/ч, но всичко е относително и практиката ще покаже.Ако се навиеш да сменяш де..
А за суап със сравнително същата мощност едва ли някой се е замислял.. по скоро всеки гледа към 1.8 v6, 2-ка v6 даже съм виждал и 2.5 v6 навряно вътре ама орязан коша та да се събере.Гумите сигурно бяха с по 50мм фланци или моста е бил преправян, че тва не влиза в тоя малък кош току така..
Успех!
Айдеее едва ме нави
Гледам русначетата слагат 2.0 KF или 2.5 KL, а по принцип колата излиза с 1.8 K8 от завода, така че май даже няма нужда да се реже нищо, обаче пусти му шестаци, обслужването им не е като на редовия четири цилиндров. А и мразя коли, на които коша на двигателя е натъпкан с крак дето се вика. Няма от къде да бръкнеш, а малко или много със сигурност ще се налага по-често, все пак това ще бъде проект
Таа гледам да се ориентирам към нещо по-стандартно, а за съжаление BP явно ще се окаже трудна работа, да не говорим, че недай си боже ако трябва да се търси нещо по-така, като глава или блок за тоя двигател, ще си имам една мазда - паметник на културата

Този малкия 1.8 все още се намира тук таме.
Не знам дали резултата няма да е задоволителен, особено ако се олекоти малко маховика да речем, а защо не и колата с още малко (без задна седалка съм XD).
Единствено ме притеснява това, дали ск. кутия ще пасне, понеже като сравнявам според сайтовете за части, за 1.8 изглежда, че съединителя е с 10мм по-голям. (И без това имам една ск. кутията в която само се спъвам, но е от 1.6 88кс.).