КЛУБ МАЗДА - БЪЛГАРИЯ
http://forum.mazdabg.com/

газова моноинжекция на инжекцион
http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=30&t=48009
Страница 1 от 1

Автор:  Mazda323F_Lantis [ 31 Окт 2018, 00:41 ]
Заглавие:  газова моноинжекция на инжекцион

Здравейте.

Колата ми е Mazda 323F BA 1.5 (Lantis) но е с моноинжекцион газова уредба.Малко съм притеснен дали няма да ми създава проблеми.Прочетох каквото намерих като готова информация но не ми стана ясно.Един казва няма проблем, друг казва ще гърми.Стария собственик каза, че я кара 10 години без проблем и има защити които е сложил.Ходих на газаджия да ми смени филтърчето и ми вика: Трябва да я караш кротко до 80 км. иначе гърми.Боже това така ли е реално, ако се кача на магистрала и искам със 100 или се наложи изпреварване какво правя, карам с 60 зад някои трактор ли?

Кажете ми реално ще си струва ли да слагам газов инжекцион, и това с километрите така ли е?

Автор:  yo ko [ 31 Окт 2018, 07:33 ]
Заглавие:  Re: газова моноинжекция на инжекцион

Карай спокойно и без притеснение, но на първо време си смени газаджията. По-голяма смешка от гърмежи над 80км/ч скоро не бях чувал. Електрическата с-ма на автомобила трябва да ти е перфектна и с читава настройка на газта, няма да имаш никакви ядове.

Автор:  rockton [ 31 Окт 2018, 08:57 ]
Заглавие:  Re: газова моноинжекция на инжекцион

На тоя Газаджия му кажи че си е объркал професията да вземе да стане дърводелец, ще е най добре :D :)
Имах 323Ф 1.6 16, 91г. пълна инжекция,/със спящите фарове/ когато я купих от Австрия през 99г. веднага и сложих обикновенна газова/лично аз/ , изпарител с дифузьор. Както ти му казваш за "Моно" ,Никога не съм и позволявал да припука на газ, защото подържах запалителната система винаги в кондиция, свещи кабели, дистрибуторна капачка палец, бобината никога не е сменяна! Колата вържеше повече на газ отколкото на бензин :) Има над 200000 км само на газ и още върви перфектно. Подарих я преди година на приятел който сега си я кара и и се радва!
Та, недей посещава тоя газаджия повторно, търси си някой друг който наистина разбира от газифициране!

Автор:  Mazda323F_Lantis [ 31 Окт 2018, 16:55 ]
Заглавие:  Re: газова моноинжекция на инжекцион

Благодаря колеги, сега съм по-спокоен.Ще си проверя запалителната система и ще сменя свещи, кабели, капачка с палец, да са си нови и ще шпоря смело :)

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/