Здравейте колеги,
Позволявам си да отворя нова тема и то за вградената навигация на МАЗДА 3, защото доста порових из форума, както и по други места, но някакси обощени данни няма никъде. Колегите с Мазда6 са писали повечко, но и там не става ясно има ли начин да се ползва карта на България, кой как точно се е справил с копирането на някой оригинален или хакнат диск или пък торент с карти и т.н. и т.н.
Почти във всички случаи дадените линкове към разни торенти не работят.
Преди някой да е казал, че български карти няма, ще кажа че и аз съм проверявал - официално няма, май няма и да има.
Въпреки това, ужким има такова животно като карта за България вървяща с вградената навигация, ама май никой не го е виждал.
Нов собственик съм на 3-ка с навигация, но диска за съжаление беше повреден. Сега живо ме интересува как да си направя копие на оригинален DVD диск или пък да се сдобия с хакната версия от някой торент. За България може да не върши работа, но за чужбина си е от полза.
От всичко което знам е, че оригиналните карти са от Navteq, формат SDAL.
http://www.navteq.com/sdalformat/features.htmlТой се поддържа от Panasonic, Pioneer, Clarion, Microsoft и още няколко марки.
Navteq предлагат DVD с карти за Западна Европа на цена от 265 EUR!! -
ЦЪК ТУК! това е и единственото което се предлага.
Този формат го поддържат и Ford и Saab, май че и BMW, може и други. Точно тук е надеждата евентуално някои от тези карти за други марки да става за Мазда и в частност за 3-ката!.
От нета успях да източа един image file на карта за Saab93, автора твърди, че работи на Мазда6.
Ето линк:
ЦЪК ТУК!Указанията за копиране са да се прави на най-бавната скорост, медията е двуслойно DVD (DVD+R DL), задължително в настройките на софтуера за пържене (Nero, DVD Decrypter) трябва да се укаже bookType = DVD-ROM!
Копията които аз направих засега не работят в моята 3-ка

Предполагам, че навигациите на Мазда3 и Мазда6 са идентични и може и да бъркам някъде при записването на диска.
Железарията на навигацията пък май бивa VDO Dayton (
http://www.vdodayton.com), в последното обаче не съм особено сигурен...
DVD устройствата са Panasonic/Matsushita (при мен е такова) или пък Denso. Различават се по това, че Panasonic има плъзгащо се сребристо капаче, което открива/закрива слота за диска, а Denso няма, там слота се вижда директно, на цвят цялото устройсто е черно.
Самото Радио/CD/MP3 (не знам дали има връзка в случая) е пък Sanyo.
...и това е май всичко, поне за момента. Има доста бели петна, но се надявам да ги попълним