КЛУБ МАЗДА - БЪЛГАРИЯ
http://forum.mazdabg.com/

Проблем с тока на Mazda 5
http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=39&t=49925
Страница 1 от 1

Автор:  Leviatan [ 31 Май 2020, 08:41 ]
Заглавие:  Проблем с тока на Mazda 5

Здравейте, колеги!

Ще бъда обстоятелствен в опит да опиша проблема колкото мога по-добре. Съжалявам, не разбирам от тоци, така че се извинявам предварително, ако описвам като лаик.

Колата е Mazda 5 2008 г 2.0 бензин/газ
Имам проблем с ел. инсталацията, който дразни от мнооого време и никой от множеството майстори във Варна досега не може да намери.
1. Първото падане на акумулатора беше лятото на 2016, но най-вероятно след забравена от децата крушка в купето. Палене с кабели, никакъв проблем в месеците след това.
2. Неколкократни разреждания след това през няколко месеца, по-често студената и влажна част на годината, не намерихме причина. Палене с кабели до следващия път.
3. От около може би година изобщо не мога да и вярвам. Смених акумулатора преди 3 месеца. Обиколил съм няколко електричаря, включително при един от тях стоя 2 седмици с ежедневно замерване на консумацията - 15 мин. след заключване всичко заспива без никаква утечка. Тогава махна алармата като последното, което може да се включва и да консумира. Но без ефект.
Прави впечатление, без да съм уверен с това, че акумулаторът пада по-скоро при дъжд. Обаче дъжд валя и в двете седмици престой при последния майстор и проблем не се намери. В четенето по форумите стигнах до подобен проблем при IBS сензори (intelligent battery sensor) на BMW, които се мокрели от движението на колелата през калника. Звучи ми познато, нямам идея обаче колата ми има ли такъв сензор.

Нямам също идея и дали този ел. проблем може или не може да е свързан с аудиоуредбата. От около 2години от нея работи само радиото, без CD-changer, без bluetooth-връзка.

Та моля за мнение и помощ. Единственото, което се сещам да направя, е да отида в сервиза на Mazda във Варна.
Благодаря предварително на всеки, който ме насочи към вероятен проблем или майстор, който разбира.

Автор:  DerMeister [ 01 Юни 2020, 22:46 ]
Заглавие:  Re: Проблем с тока на Mazda 5

Алтернаторът проверяван ли е?
Зарежда ли добре?

Автор:  Leviatan [ 02 Юни 2020, 10:05 ]
Заглавие:  Re: Проблем с тока на Mazda 5

Най-редовно :), всичко е ток при проверките

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/