КЛУБ МАЗДА - БЪЛГАРИЯ
http://forum.mazdabg.com/

Въпроси за чистачки и странен шум
http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=40&t=46661
Страница 1 от 1

Автор:  bagercho [ 17 Дек 2017, 23:25 ]
Заглавие:  Въпроси за чистачки и странен шум

Здравейте, въпросите които задавам във форума може да ви се струват доста лаишки, но тъй като моята шестица ми е първи автомобил питам общо взето за всичко, което ме вълнува :roll:
От известно време лявата чистачка сякаш увеличи хода си и започна да бие в колоната. На какво би се дължало това и как се оправя? Второто ми питане е за един шум, който се появява при стартиране на двигателя при ниски температури и наподобява смучене на въздух като от прахосмукачка. Ако изгася колата докато е още студена "прахосмукачката" остава да работи за още около 30 сек. Иначе работи докато достигне около 60 градуса, след което изчезва. Преди няколко вечери температурите през нощта бяха сравнително високи и сутринта при паленето го нямаше. Любопитно ми е от къде идва, тъй като първоначално ме притесняваше, но явно е нещо нормално (или пък не?) :)

Маздата е GY 2.0 дизел 136.

Автор:  SteAlam [ 18 Дек 2017, 00:46 ]
Заглавие:  Re: Въпроси за чистачки и странен шум

Шума вероятно е от печката.Чистачката вероятно е от прескочил зъб на рамото(трудно е) защото те е домързяло да изчистиш снега с метлата и си пуснал директно чистачките.Оправя се като отвиеш гайката на рамото и нагласиш чистачката в долно положение или по скоро така, че крайната вертикална следа да е успоредна с колоната.

Автор:  bagercho [ 19 Дек 2017, 12:04 ]
Заглавие:  Re: Въпроси за чистачки и странен шум

Да, точно след едно такова почистване се изкривиха. Мерси ще го погледна.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/