Начало форум

КЛУБ MAZDA - БЪЛГАРИЯ

www.mazdabg.com

Дата и час: 11 Дек 2023, 11:14

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Правила на форума

ПРАВИЛА НА КЛУБ MAZDA - БЪЛГАРИЯ!

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 189 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 14 Авг 2019, 19:29 
любител

Здравейте,
Искам да сложа мултимедия (на Pioneer или друга реномирана марка) , защото фабричния ми чейнджър е повреден! В сервиза (Тояга) обаче ме изненадаха, като ми казаха, че няма да може да стане, защото усилвателят ми е несъвместим (с оригиналното Bose съм), тъй като е на 2 ома , а всички мултимедии били на 4 ома и трябва да сменят и колоните и усилвателя.... !? Наистина ли е така? Автомобилът е М6, GH, 2011г

Гледах и навигациите (китайчетата), специално направени за М6, но четох във форума, че качеството (подсветки, цветове и т.н.) дразни и си личи, че е евтино направено. Толкова ли дразнят в действителност...

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 14 Авг 2019, 22:58 
фен
Аватар
2012 Mazda 6

От няколко дни и аз гледам специално тези на Eonon. Имат вариант както за модели с BOSE, така и без. Разликата е във връзката на единият кабел.

Изображение

Върнете се в началото
  Профил   Виж гаража на потребителя  

МнениеПубликувано на: 15 Авг 2019, 04:59 
любител
Автор на темата

eLeS написа:
От няколко дни и аз гледам специално тези на Eonon. Имат вариант както за модели с BOSE, така и без. Разликата е във връзката на единият кабел.

Изображение

Т.е. разлика в качеството (светлини, цветове и пр.) няма, така ли??

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 17 Сеп 2019, 20:54 
фен
Аватар
2012 Mazda 6

За разлика в качеството нямам никаква идея, а и мояте е без BOSE, така че аз дори не знам каква е разликата в звука между двете. Иначе те са си направени да пасват точно и би трябвало да са съобразени цветовете на подсветката с тези на ин териора. Колкото до цвета на пластмасата, там вече е малко по-индивидуално. Моята е TAKUMI и съответно съм с пиано лак на елементите и конзолата вътре. На снимката изглежда матирана пластмасата, така че при мен няма да се получи идеалното пасване, но повечето са с матирана пластмаса, което е ОК и не би трябало да има разлика.

Тук гледам, че добре му се получава на човека. Дори е успял да се сдобие с гланцирана медия, а в сайта им не видях такава в момента.

https://www.youtube.com/watch?v=5uBfifKNkPM

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 28 Окт 2019, 19:37 
любител
Аватар

Аз взех от Китай - сив панел да пасне с моя интериор - https://www.aliexpress.com/item/3291601 ... 4c4d1U2AIj. За сега съм много доволен, сложих и камера за задно виждане, мисля да бодна и един видео регистратор. Аз съм с Bose, звука е една идея по-глух спрямо оригиналния чейнджър. Всички колони са активни дори и баса в багажника. Блутута е перфектен за обаждания и стримване на музика. Имам микрофон ползвам го за разговори и за гласовия асистент. GPS антената лови доста сателити. Дойде с Igo с карти на сд карта, но аз ползвам Waze (свикнал съм с тази навигация). От време на време човъркам ОБД-то през мултимедията посредством ELM блутут. Бутоните на волана работят, но не може да се настрои часовника на борд компютъра. Подсветката на бутоните на мултимедията може да се променя. Има и дистанционно управление, но събира прах в подлакътника. :D

Прикачени файлове:
20191029_093956.jpg
20191029_093956.jpg [ 478.96 KiB | Прегледано 16457 пъти ]
20191001_201331.jpg
20191001_201331.jpg [ 137.21 KiB | Прегледано 16524 пъти ]
20191028_232309.jpg
20191028_232309.jpg [ 154.64 KiB | Прегледано 16524 пъти ]

Последна промяна sirgeorge на 29 Окт 2019, 13:21, променена общо 1 път
Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 29 Окт 2019, 09:26 
фен
Аватар
2012 Mazda 6

Аз мисля да пробвам с този Еонон, че чувам много добри думи за него. При мен ще се получи като цяло, една идея по-лесно, понеже моята си идва заводски с навигация и поради тази причина, борд часовника ми си има копчета за настройка точно до дисплея им. Босе нямам, така, че едва ли ще усетя разлика в звука, обаче много ми е любопитно как си успял да сложиш задната камера. Може ли някакви снимки на самото закрепване? Мислех, че е достатъчно да се завият отгоре, м/у плафоните за номера, ама тя дупката е много дълбока и не се сещам къде точно да се сложи, освен, ако не е директно за капака. Иначе, към моята навигация си има и блутут и микрофон, за това се чудя дали евентуално да оставя оригиналния си микрофон или тоя, който идва с мултимедията да слагам.

А как точно става номера с интернета? Пускаш си от телефона директно или ползваш модул за сим карта?

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 29 Окт 2019, 09:33 
фен
Аватар

Мен ми е интересно за колко време зарежда като дадеш на контакт и губи ли си захранването като врътнеш да запалиш. И аз много се чудя за нещо подобно, но основно това че зареждат доста по-бавно и по-кофти звука ме спират за момента.

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 29 Окт 2019, 12:16 
фен
Аватар
2012 Mazda 6

Зареждат по-бавно от кое? Моята е със заводска навигация и не мога да кажа, че зарежда бързо. Да не говорим, че със самото пускане, абсолютно винаги минавам през 2 екрана със съглашения, на които трябва да натискам ACCEPT. Това не мисля, че го има при афтърмаркетите и специално за мен смятам, че ще ми се ускори стартирането. Звука не мисля, че би се доловила разлика. Все пак не си в звукозаписно студио с професионални слушалки. Че то дори от самия шум на колата и звука вече не е същият.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 29 Окт 2019, 12:44 
любител
Аватар

Нямам снимки от монтажа, но следвах това клипче - https://www.youtube.com/watch?v=ji8QISP5ygU. Аз съм с 5-та врата, зора е да прекараш кабела от задната светлина до захранването на камерата. Ползвах много дълга свинска опашка да прекарам кабела през един от маркучите на тавана. При мен нямаше нужда да свързвам допълнителното червено кабелче на буксата. Има камери които се поставят на плафона на номера, но моята камера е със 2 крачета за свободен монтаж. Боднах я над номера до левия плафон.
Микрофона идва с мултимедията, защото оригиналния става неактивен както и гласовия асистент на Мазда. Интернет пускам от телефона. Иначе съм свързал 2 usb-та, може да се закачи някоя 4G бисквитка, но не съм пробвал. След инсталацията AUX-а в подлакътника става неактивен, затова дават usb конектори. Звука от китайските мултемедии е добър, но малко посредствен спрямо оригиналното Bose, но пък много потребители като цяло казват че е по-добър от базовият без Bose.

Времето от запалването или даването на контакт и стартирането на мултимедията е минимално 2-3 сек. Тя не се изключва напълно (макар че има и такава опция) изпада в хибернация. Консумацията в този режим не съм я засичал но е минимална. Когато е избрана опцията за пълно изключване стартира като таблет/телефон след рестарт и отнема около 20-30 секунди, но се занулява радиото и губи запаметените станции.

Напрaвих едно клипче на по базовите неща - https://www.youtube.com/watch?v=Zw9wKlPCSDQ
Лаунчъра не е заводският, а инсталиран допълнително - https://play.google.com/store/apps/deta ... cher&hl=bg

Прикачени файлове:
20191029_123242.jpg
20191029_123242.jpg [ 167.26 KiB | Прегледано 16512 пъти ]
20191029_123337.jpg
20191029_123337.jpg [ 190.52 KiB | Прегледано 16512 пъти ]

Последна промяна sirgeorge на 29 Окт 2019, 19:22, променена общо 1 път
Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 29 Окт 2019, 13:58 
фен
Аватар
2012 Mazda 6

Хм, интересно. Аз също съм с хечбек. Просто се чудех къде точно се поставя такъв тип камера, понеже този Еонон идва с подарък точно като тази, която ти си сложил, но ми се искаше да е в средата. При мен...микрофона е изнесен на кормилото, пред километража и предполагам, че този, който идва с медията е същия, за това се чудя дали има смисъл изобщо да ги сменям или просто да вържа оигиналния в съответната му букса. Колкото до аукса в подлакътника, поради това, че моята навигация е заводска, аз AUX нямам в подлакътника. Там е сложена капачка, а самата ми букса е директно в страни от екрана.

Значи от цялата работа, нищо не губя, дори по-бързо ще ми страртира дисплея. Само остава чуденката с камерата.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 29 Окт 2019, 14:25 
фен
Аватар
2012 Mazda 6

Много добре изглежда на клипчето. И лаунчъра е подходящ. Харесва ми и, че доста бързо стартира. А тоя слот долу в ляво за GPS ползва ли се? Той май се явява нещо като помощно средство, ако нямаш интернет на медията, да си ъпдейтнеш картите от друго място. Иска ми се да я видя на живо :) И можеш ли да ми кажеш какво прави 3-тото копче от ляво и последното от дясно?

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 29 Окт 2019, 17:25 
любител
Аватар

Не се притеснявай за камерата, че не е централно разположена тя има достатъчен ъгъл на видимост. Местих я в центъра,ляво и дясно и няма видима разлика на дисплея - обзора е голям вижда се достатъчно. Всъщност в центъра има малко "месо", но камерата много стърчи и се мокри/цапа. Може да се измисли някаква планка но не си заслужава упражнението. Така е добре под "стряхата". :D
Долу е слот за SD карта - в него бе поставена 8гб карта памет с инсталирана карта за базовата навигация IGO, която няма нужда от интернет.
3-то копче от ляво е Loud (on/off) - когато е On се чува по-силно.
Дясното копче долу АМS e за автоматично сканиране и запаметяване на станциите на АМ/ФМ радиото.

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 29 Окт 2019, 20:28 
фен
Аватар

Звучи супер, а и е доста функционално. Друга питанка която ми се върти из главата е до колко може да се управляват нещата от бутоните на волана ? Примерно пуснал си музика от телефона през блутут и можеш ли от волана да превърташ песните, също така разговорите през фабричния блутут ли ги провеждаш или директно през мултимедията и има ли възможност да вдигаш затваряш пак през волана ?

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 29 Окт 2019, 20:48 
любител
Аватар
2011 Mazda 6

Колеги, ако някой с Босе и оригинална навигация се осмели да сложи афтърмаркет, ще се радвам да сподели мнение и ако може да презентира на живо (бирата от мен).
От много време чета и не мога да реша дали да я сменям и с какво(най-вече заради Босе-то и качеството на звука).
Сега съм на тема камера за задно виждане на оригиналната медия, но пак е греда за сега.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 29 Окт 2019, 21:27 
любител
Аватар

Бутоните на волана могат да сменят песните стримвани през блутута. Разговорите минават през мултумедията и се управляват също от там (има и опция за автоматичен отговор) те са с приоритет пред останалите операции. Не е възможно да се вдигне от бутона на волана, гласовия асистент на Мазда също е неактивен.

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 30 Окт 2019, 09:12 
фен
Аватар

Ее ти направо ще ме накараш да си взема и аз една такава :) Сега гледам има някакви уж много добри намаления на Eonon, модела с 8ядрен прец + 4 GB RAM + подарък камера за задно виждане, dash камера и ELM327 адаптор е 288€ с доставката от Германия, т.е. без мито.
https://www.eonon.com/Android-Car-GPS/V ... efore.html

Единствено остава отворен въпроса с озвучението и по-конкретно за моделите с Bose, такова с което съм и аз. Имаше някаъде из темите колега, който казваше че сигнала за усилвателя е взет директно усилен от мултимедията, а не от преамповете и от там идва този спад в качеството. Само че като гледам на схемата им в сайта всичко изглежда ок
Изображение
Сигнала е взет от изходите за усилвател и минава през някакъв вид филтър или предпазител :huh:

Иначе AUX кабела в подлакътника може да работи като се праправи, взимаш някакъв стар кабел с чинчове и го запояваш на AUX буксата, която влиза в отигиналния чейнджър - имаш L,R и маса. Предполагам и твойта мултимедия си има Аудио вход, както тази на 16 и 20 пин на горната схема.

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 30 Окт 2019, 09:25 
любител
Аватар

AUX-a изобщо не ми е важен. Цялата музика ми е в паметта на медията. Прехвърлям я с флашка, а и плейва от флашката също. :)
Може при Еонон да са решени по интелигентно нещата с Bose, те имат и специално за и без Bose.
Sinosmart също, но стои повече като таблет - https://www.aliexpress.com/item/3296293 ... b201603_55

Моята я поръчах да дойде от склад в Англия (имаше такава опция), но я пратиха от Китай. Писах на китаеца и се извини за грешката каза, че ще поеме таксите. Пристигна в БГ и с Интерлогистика ми я доставиха до адреса без допълнителни такси и мита. Модела е с 8 ядрен процесор, 4ГБ RAM, 32ГБ памет и Андроид 9. Мен повече ме притесняваше преди да поръчам дали ще работят всички колони, защото някои потребители с Bose поръчали от обикновените афтърмаркет мултимедии се оплакват че субуъфъра не получава сигнал. За щастие при мен всичко е ОК, всичките 7+1 колони работят.

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 30 Окт 2019, 11:27 
любител
Аватар

На оригиналния чейнжър отзад има 2 букси малка (в синьо на снимката) и голяма и букса за радио антената. Малката букса е за AUX (може би там е и за фабричния микрофон и блутута) тя не се закача за мултимедията, затова има алтернативи техен микрофон и usb-та.
Докато рових за снимка се сетих, че има разлика в буксите на антените преди и след фейса. Преди е с кръгла букса (долната снимка), а след е с правоъгълна (горната снинка) и ще ви трябва адаптор като този - https://www.aliexpress.com/item/32790989052.html

Прикачени файлове:
57_2649e3a6-fa49-49e2-9c5a-c1f632a7d9f4_1024x1024.jpg
57_2649e3a6-fa49-49e2-9c5a-c1f632a7d9f4_1024x1024.jpg [ 76.89 KiB | Прегледано 16350 пъти ]
21.jpg
21.jpg [ 53.22 KiB | Прегледано 16350 пъти ]

Последна промяна sirgeorge на 01 Ное 2019, 19:39, променена общо 2 пъти
Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 30 Окт 2019, 11:40 
фен
Аватар

Преди фейса тази малката букса за AUX-a си ходи директно до подлакътника, вече след фейса аукс сигнала минава през блутут модула и тогава отива в подлакътника. От там идва и разликата, че след фейса можеш да стриймваш музика по блутут, а преди фейса не можеш. A микрофона е вързан към фабричния усилвател (Bose), явно щом махнеш оригиналния audio unit микрофона спира да работи.
А жака за антената не си ли е обикновен (кръгъл) на мултимедията и този адаптор с чевъртития накрайник да го дават допълнително ?

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 30 Окт 2019, 11:45 
любител
Аватар

Това не е при всяка афтърмаркет мултимедия, но повечето май са с кръгла букса и фейса има нужда от адаптор, защото тяхната букса е правоъгълна и имат нужда от преход, поне так съм чел от потребители с фейса. Аз съм преди фейса и моята мултимедия е с кръгла букса и няма нужда от адаптор, в комплекта също нямаше такъв. В някои от обявите в Алиекспрес изрично е записано, че за фейса се купува допълнително, някои го включват в комплекта. Препоръчвам да се попипа преди да се поръча, но може и да се вземе в последсвие ако има нужда.

П.п Eonon има такъв адаптер в комплекта:

Прикачени файлове:
2.jpg
2.jpg [ 118 KiB | Прегледано 16318 пъти ]

Последна промяна sirgeorge на 30 Окт 2019, 15:16, променена общо 2 пъти
Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 30 Окт 2019, 15:12 
фен
Аватар
2012 Mazda 6

Да, при ЕОНОН има преходник. А случайно някой да знае, дали се продава отделно AUX буксата за подлакътника, че при мен там е сложена капачка? Има разни за вграждане, но оригинална за там до сега не съм успял да открия.

Последна промяна eLeS на 30 Окт 2019, 15:17, променена общо 1 път

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 30 Окт 2019, 15:17 
любител
Аватар

Тъкмо и аз писах за това. ;)

И да не съм тотално офтопик. При монтажа се взема черната пластмаса отдолу на оригиналният чейнжър за да запълни свободното място между мултимедията и таблото. Има го в клипчето към 16 мин - https://www.youtube.com/watch?v=5uBfifKNkPM&t=136s

Последна промяна sirgeorge на 30 Окт 2019, 15:40, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 30 Окт 2019, 15:18 
фен
Аватар
2012 Mazda 6

sirgeorge написа:
Тъкмо и аз писах за това. ;)

Да, после видях и за това си промених текста :)

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 30 Окт 2019, 15:35 
фен
Аватар

eLeS написа:
Да, при ЕОНОН има преходник. А случайно някой да знае, дали се продава отделно AUX буксата за подлакътника, че при мен там е сложена капачка? Има разни за вграждане, но оригинална за там до сега не съм успял да открия.

Парт номера е TD1166DFX5700 , по Ибей гледам се намират, най-добре от някоя кола за части да си вземиш.

И все пак сме в темата за мултимедия ето интересно четиво и идея за камерата на заден ход :)
https://www.drive2.ru/l/497369033700540462/

https://www.youtube.com/embed/hfr-YC9kq ... aque&rel=0

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 30 Окт 2019, 15:43 
любител
Аватар

Ехе тоя е маниак. :D
Не се притеснявайте толкова за монтажа, колкото за прекарването на кабелите.:mrgreen: По едно време толкова се изнервих, че мислех да зарежа всичко и да отида при специалист, но след това се получи без поражения. :)

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 30 Окт 2019, 15:57 
фен
Аватар

Мен кабелите не ме притесняват отколкото, че тази камерка след 1я дъжд/мъгла/сняг няма нищо да може да види. Интересно и практично решение е направил руснака, ако ми дойде музата по някое време може и аз да се заиграя като него :D
Иначе как е дисплея ? Гледам в повечето случай е IPS , което значи че черното ще бяга доста особенно през деня когато има повечко светлина. С матирано или гланцово покритие е ? Резолюцията мисля че е ок на тази големина гледана от половин метър.

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 30 Окт 2019, 16:06 
любител
Аватар

На пряка слънчева светлина доста избледнява дисплея но остава видим. Черното не е идеално черно (аз съм с АМОЛЕД на телефона и имам база за сравнение). Вечерно време на чисто черен фон се забелязва неравномерна подстветка в левия долен ъгъл, но не се забелязва при тъмни преливащи цветове. Резолюцията е достатъчна. Тази на камерата обаче не е много висока през деня е що годе ОК, но вечерно време е малко мазало (то и от сензора на камерата зависи де).

Последна промяна sirgeorge на 02 Ное 2019, 15:22, променена общо 1 път

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 31 Окт 2019, 14:05 
фен
Аватар
2012 Mazda 6

Това ми се струва, като не лош вариант за камерата. Няма да се налага много разпробиване май.

Изображение

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 31 Окт 2019, 23:31 
маниак

Супер е. Дай линк? :)

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 31 Окт 2019, 23:35 
маниак

Сега като я загледах, май е издадена и може да се повреди лесно от натиск.

Върнете се в началото
  Профил    

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 189 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа