КЛУБ МАЗДА - БЪЛГАРИЯ
http://forum.mazdabg.com/

Въпрос за ангренажен ремък.
http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=43&t=9596
Страница 1 от 1

Автор:  TheBoneCollector [ 02 Юни 2008, 22:22 ]
Заглавие:  Въпрос за ангренажен ремък.

Днес бях при Ники Велков за комплект ремъци и ролки за Xedos 6 2.0 V6 24v 95год.оказа се,че освен обтяжната и двете спомагателни ролки имало и някакъв "хидравличен обтегач"който ,забележете струва около 300 лв.Имайки на предвид че всички останали части струват пак толкова,през ума ми мина мисълта да прескоча момента с обтегача.някой може ли да ми каже какви биха били последствията ако НЕ сменя тоз въпросния обтегач?според Ники много хора го пренебрегвали,ама той бил едва ли не по-важен от ремъка.споделете вашите знания и опит с един начинаещ.моля.

Автор:  poohey [ 02 Юни 2008, 22:36 ]
Заглавие: 

ролките обират луфтовете, като цяло по ремъка, а този обтегач фиксира нещата между двете глави и ако не работи добре 1во - колата няма да работи добре и 2ро - може да станат големи бели, ако прескочи ремъка... :oops:
...за съжаление, не трябва да го пренебрегваш... :cry:

/едит: ама и аз пиша с левия крак... :D
/едит: ако ми се наложи още веднъж да си оправям правописните грешки, ще си изтрия мнението... :evil:

Автор:  Jorko^Bs [ 02 Юни 2008, 23:00 ]
Заглавие: 

Преди няколко дни и аз мислех да повдигна този въпрос, но реших да изчакам.....
Абсолютно същия случай - ролките с ремъците ми струваха 310лв.+100лв. поставянето. Като оставих колата ми се обадиха същия ден им и обясниха, че тези неща ще ги оправят, но имало един хидравличен обтегач, който струвал 450 кинта + за труд още по 50% от цената и който било желателно да се смени преди да се кара извънградско. По принцип в 90% от сервизите винаги ще ти намерят нещо "много важно и неотложно" за смяна, което често е доста скъпо. Реших да рискувам и да го сменя в последствие, като ми е ясно че ако спече ремъкът ще се износи по-бързо. До по-фатални последствие не знам дали може да доведе сам по себе си. За справка не само че съм карал извънградско, а и международно - откакто смених ремъка съм изминал около 1700км. Като си доизплатя каското и данъка може и да го сменя, ако не излезе още нещо....Особено след днешната ми "поправка" на колата в този сервиз, бих го сменил ако другаде ми кажат същото....

Автор:  orhanyanik [ 26 Юли 2008, 20:09 ]
Заглавие: 

Здрвейте

Ангренажния ремък е на ГАТЕС и е на 60 лв.
Канален пак на
ГАТЕС 4PK923 - 12 лв.
ГАТЕС 5PK1013 - 17 лв.
ГАТЕС 5PK858 - 17 лв.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/