Здравейте, момчета, момичета и фенове на марката МАЗДА.
Първо да се представя и да се извиня, ако съм пуснал темата на грешното място или, ако не съм намерил отговорите на мойте въпроси.
Приятно ми е аз съм Диян. От Бургас съм и от вчера съм собственик на Мазда Премаси 1840 куб. 74 киловата,101к.с., Март 2004год.
Хич ме няма с автомобилите и почти нищо не разбирам. Така,че ме извинете, ако писанията ми ви се сторят смешни или глупави
1-во : С
Ангренажен ремък ли е или с
Ангренажна верига " FP " мисля, че беше кода на мотора. ( както казах не разбирам, но ми се струва, че ако е с ангренажен ремък все ще има някъде някакъв капак. Като гледам като съм пред колата има отляво два ремъка, но са някакви отвън в нищото според мен). Ако е с Ангренажен ремък на колко хиляди трябва да го сменям пак и каква марка е за предпочитане.
2-ро : Какъв размер трябва да са гумите? В жабката намерих копие на немски талон и там пише зимни летни 185/65/14 Т , а колата е с 15 цолови джанти задните са 195/65/15 предна лява 185/60/15, предна дясна 185/65/15 . ( имат грайфер не изглеждат да са напукани, но са от 2015 год. И ще трябва да ги сменя, но не знам какви да търся.)
3-то : Нямам крик, ключ за гуми и кука за дърпане. ( крик лесна работа в лидъл има само незнам къде ще я вдигам щот като залегнал отдоло след като стана моя собственост видях, че не е само повърхностно ама така е като не разбирам. Какъв е размера на ключа за гумите и след като се сдобия с кука къде трябва да я навия отпред, ако се наложи да ме дърпат.
4-то : От шофьорската страна бутона на пасажерски стъкло не работи къде да търся проблема? (От пасажерската страна си работи)
5-то : Предния собственик я имал колата от Март месец тази година и ме съмнява, че не е правил абсолютно нищо, а уж имало още 5000км до смяна на маслото намерих бележка в колата, че е сменено 17.05.2020 год на 195300км, а сега по км е 211500км каза, че слагал 10 на 40. Какво масло да слагам и какво е препоръчително като марка за колата на рено съм виждал лепенка рено предпочита Елф, Пежо предпочита Тотал, та ми е интересно дали и Мазда не предпочита определена марка масло.
Е това са ми въпросите за момента със сигурност ще имам още много, но се надявам да не се сърдите .
Извинете ме още веднъж и лек ден от мен за сега