Колега, тъй като и аз се бях надъхал да си купувам прахосмукачка за Маздолета, че ми омръзна да пускам по левче за 5 мин на самообслужване, та минах през няколко модела. Накратко казано - абсолютно разочарование - китайски боклуци, които едвам едвам дърпат нещо и направени с едни евтини пластмаси, които се трошат супер лесно. Трябваше ми нещо качествено, със силата на домашна прахосмукачка или поне да се доближава до нея. И решението беше висок клас домашна ръчна прахосмукачка на 12 волта, на която просто трябваше да махна Li-Ion акумулаторите и да я вържа директно с кабел за запалка. След няколко модела, които пробвах, ме впечатли моделът Dustbuster Extreme 12V на Black & Decker. Това нещо е толкова силно, че всъщност е малко по-слабо от домашната ми прахосмукачка вкъщи... Разбира се нямаше как да дам 200 кинта за нова такава, тъй че си я намерих същата на битака с умрели акумулатори и срещу 10 кинта беше моя. Хайде още 5 лева за хубав дебел кабел и букса за запалка и резултатът е налице:

На всичкото отгоре, носът й излиза напред и става супер удобно за достигане на местата около седалките:

Резултатът е, че имам прахосмукачка за колата, която е на светлинни години като качество и сглобка спрямо китайските боклуци на пазара за автоаксесоари, а реално ми струваше 15 лева и 1 час работа с поялника. Доволен съм!