Здравейте, колеги. Дойде момента в който съм решил да си взема нов автомобил. Предишният ми беше mazda 3 bk 2008 автоматик с 4 скорости. Продадох го поради няколко причини, но главно заради високият разход на бензин 8.5-9 зависи от настроението ми стига и до 10+. Втората причина беше, че по магистрала с по висока скорост от рода на 100-120 колата имаше голям звук в купето и това ме дразнеше ужасно много понеже съм любител на по-дългите разходки. Да спомена, че живея в топла държава (Кипър) и колите са внос от Япония. Тука вървят главно Японските коли понеже частите им са най-евтини, а е пълно с мазди. Първият модел, който съм харесал е Mazda Demio (2), 1.5 turbodiesel, at, touring. С голяма част от екстри като джантите с два цвята, лед, ксенон, старт стоп и т.н., 2017 г. 38 000км. Колата е уникална с отопление на предните седалки и още много. Проблема е, че ми се вижда леко малка от вътре и за това гледам нещо по-голямо като Mazda axela (3), но дизел, автоматик и с тези екстри ми излиза над 14000 евро като се има на предвид, че повечето са 1.5 бензин, автоматик, а двойката е 11 000. На същата цена имам и предложение за CX5, автомат, 2013 на 100 000км. Хареса ми, голям е, удобен, но разхода е прекалено голям спрямо това, което прочетох във форума. Казват, че дизеловите били проблемни и т.н., но тука е пълно с подобни модели. Вие какво мислите? Заглеждам се и по други марки коли, но не ми харесват изобщо. Все пак търся нисък разход(за това търся дизел), да има добра шумоизолация и возия. Какви са вашите мнения спрямо тези автомобили?
|