Пускам темата поради това, че "леко" ме изгърбиха в една гумаджийница, и за да не се опари още някой в тази тема ще добавяме места, от който не сме доволни по интервенция върху нашите автомобили.
Гумаджийница АРКО-02 ( От VW форума ... не знам дали е тази фирмата )
гр. София
бул. Климент Охридски 94
0878 45 45 26
Изправяне на джанта 60 лв/брой ( изправях 4 ) ( 240лв. )
Монтаж демонтаж на гуми от единия комплект 16-ки на другия комплект 16-ки ( 110лв. (без смяна на винтилите))
получих и бонус ... обелена боя на две от джантите по средата на централния отвор където са стягани при изправянето

Софгаз - газаджий
гр.София, ул."Самоковско Шосе" 1
(автопазар "Горубляне", срещу OMV до бул. ''Цариградско Шосе'', зад пицария "Венеция")
Там си сложих GI-то на автомобила преди време. Седмица след като изтече гаранцията започнаха проблемите.
- започнаха придърпвания, като в сервиза започнаха да подменят наред без да знаят какво точно и е на колата. Ще сменим това и ще видим дали е от него. (след това реших, че няма да стъпя повече там)
- след време ми се сцепи един маркуч. Оказа се че на щуцер 12-ка е сложен маркуч 10-ка. Сцепването беше на края на щуцера съответно.
plague написа:
Във Варна пообиколих авточасти втора употреба . Някой търговци си мислят че могат да ги продават като за нови .Авто морга ЛИОН . МАТЕУС АУТО ,АСТРА КАР , Това са най-големите резачки във града щях да получа инсулт само като им слушам цифрите . Има и коректни такива като: S CAR и Корект ООД .
nomak_ написа:
магазин за японски авточасти "Тай" - Пазарджик, цените са им повече от двойни.....
Pattso написа:
АВТОСЕРВИЗ“ЦАНИ“ Местоположение: гр. Плевен ул.Неофит Бозвели 20 не се научиха да правят реглажи в този сервиз. Ходих миналата седмица ( не ми се говори ) и с предната кола съм ходил там два пъти и не съм доволен. След реглаж ( само сходимост, друго не пипат ) задължително волана е наляво или надясно и колата почва да дърпа нанякъде ляво или дясно. Обясняват че било от гумите, всичко по програмата било ок и пари не връщат, почват да се правят на обидени
Japoneca написа:
Здравейте колеги.
Не ви препоръчвам да сменяте гуми в денонощната гумаджийница до сградата на Тих труд в София, Дружба 1, бул. Асен Йорданов. Отидох да сменям летни със зимни 4бр. при което ми счупиха 2 от капачките на джантите (централните). Не ми казаха а просто ги набиха навътре да не се забелязва, но то се вижда от далече! Попитах ги защо така са монтирани и гумаджията (висок с много къса коса) ми каза - ми то ги няма крачетата нито зегерки. Помолих го да свали поне една от гумите с набита навътре капачка, за да си я взема в мен и да си търся. Много се нацупи, но нямаше как да ме отпрати. Свали джантата и изпаднаха 4-те крачета и зегерката на капачката, прибрах си ги и сега си търся 2 капачки, които струват повече от смяната на гумите. За който не знае - чупят се от неправилен и прибързан монтаж.
Освен това ми казаха - имаш крива джанта. Помолих да я видя и влезнах при баланс машината. Гумаджията каза - е малко е. Видях, че джантата е права на конец, работил съм като гумаджия.
Миналата година на същото място, по същата схема ми изправяха 2 джанти, тогава се вързах на въдицата