КЛУБ МАЗДА - БЪЛГАРИЯ
http://forum.mazdabg.com/

CX-5 гарнитура глава/изхвърляне на антифриз/прегряване
http://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=72&t=50306
Страница 1 от 1

Автор:  ss77 [ 17 Окт 2020, 10:53 ]
Заглавие:  CX-5 гарнитура глава/изхвърляне на антифриз/прегряване

За съжаление трябва да отворя подобна тема. Не съм хейтър. Бях огромен фен на Мазда, въпреки че нямах регистрация тук. Купил съм 2 нови cx-5 и cx-30 .
Оказва се че, дизеловите двигатели използвани в cx-5 и 6-цата имат сериозен (производствен) дефект. При топъл климат, постепенно деградира гарнитурата на главата, двигателя прегрява , изхвърля антифриз, докато не аварира окончателно. Всичко това без никаква индикация на таблото за проблем. Нищо, нито дори индикация за повишена температура. Ето два линка по темата :

https://www.taipeitimes.com/News/taiwan ... iXF8Tcp0rs
https://www.mazdas247.com/forum/index.p ... 123866758/

В Тайван и Австралия Мазда са принудени ( едва ли ги правят по желание - пробвайте в СМ) - да сменят цял двигател дори на извънгаранционни коли, вероятно защото проблема е потенциално опасен за водачите и другите участници в движението. Нова кола на 80000-150000 км да изхвърли антифриза без никаква индикация и с възможност да блокира двигателя докато я караш изобщо не е малък проблем.

Ако има други пострадали с дизелова cx-5 или шестица ( виздам, че пролетта има друг пострадал) , да се ораганизираме и да наичум Мазда, че в ЕС / България/ също има закони, и че неща граничещи с измама не правилното поведение. Хубавците все още продават същите двигатели в ЕС.

за уточнение - mazda-cx5 , 2015г , дизел 2.2 150 кс купена от СМ , все още в гаранция , но както изглежда ще има сага и с гаранцията.

Автор:  nnikbg [ 17 Окт 2020, 14:49 ]
Заглавие:  Re: CX-5 гарнитура глава/изхвърляне на антифриз/прегряване

нищо не разбрах пост ти.
Твойта ли изхвърли водат...?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Автор:  valio323 [ 18 Окт 2020, 09:03 ]
Заглавие:  Re: CX-5 гарнитура глава/изхвърляне на антифриз/прегряване

Човекът от САЩ е отговорил.....замяна на двигателя и толкова.Въпреки че ще има доста ходене и разправия... Никакви ремонти понеже явно е изметната главата и нова гарнитура само няма да върши работа.
Иначе реално случаите не са много на фона на продаваните коли като броики.

Страница 1 от 1 Часовете са според зоната UTC + 2 часа
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/