Начало форум

КЛУБ MAZDA - БЪЛГАРИЯ

www.mazdabg.com

Дата и час: 29 Мар 2024, 00:58

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Правила на форума


ПРАВИЛА НА КЛУБ MAZDA - БЪЛГАРИЯ!



Напиши нова тема Отговори на тема  [ 58 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2017, 15:46 
Offline
любител
Аватар

Регистриран на: 03 Юли 2016, 14:28
Мнения: 10
Местоположение: София, България
skype: Joe TS
Здравейте колеги,

Има ли колеги с мазда 6 2 ген. - GH /2008/ 2.5 170 к.с. variable valve timing на газ? НЕ е директно впръскване! Как се държи колата на газ? Вдигна ли се много разхода на газ, а на бензин? Прекъсва ли, дава ли грешки компютъра /с OBD, съответно каква марка или без OBD? Има ли нещо по-специфично в този, в сравнение с другите бензинови мотори, когато говорим за газ?
Препоръчайте марка ГИ и/ или комбинация от компоненти за ГИ. Чух добри отзиви за ГИ "Мимгаз" /турски, но с италианско качество и на двойно по-никса цена -700-800 лв. Частите били италиански 1:1 с "Ловато" (1200-1400 лв.), но сглобяван в Турция/ Има едно момче от Пловдив, по-известен сред тойота феновете, което гарантира за тях, включително и един приятел си слага на тойотата и вече 1 година е много доволен, но незная как ще е на Мазда 6 GH 2.5. Друго, което ми препоръчват е комбинация от латвийски компютър "Тамона" и италиански компоненти (около 1000 лв.). Какво ще кажете за въпросните варианти? За BRC са противоречиви мненията, по-скоро негативни. Споделете марки, от които сте доволни. И по-важното къде са Ви монтирали ГИ?
Добре ли е да има OBD към бензиновия компютър? Има ли смисъл от системата за смазване на клапаните?
За колегите с комби и "Bose Audio" озвучаване, как решихте въпроса със субуфера, който е на мястото на резервната гума? Има ли някой който го е местил някъде из багажника и промени ли се качеството на звука?
Извинявайте за многото въпроси, но просто се опитвам да взема правилното решение и да избегна евентуални проблеми. Все пак колата и частите са скъпи и да не стане от икономия 100 лв. на месец - 1000 за ремонт :S Предварително се извинявам ако вече има такава тема, но поне аз не успях да открия. Ще Ви бъда много благодарен да споделите своите мнения. Ако пък някои от Вас имат време и им е по-удобно по телефона, само кликнете на 0877778963 и ще Ви се обадя, ще се радвам да поговорим. Благодаря Ви предварително! :)

_________________
The power of dreams!

Mazda 6 GH 2.5 ACTIVE GTA


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2017, 19:48 
Offline
фанатик
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2014, 20:35
Мнения: 1828
Местоположение: Густо Майна Филибето
Здрасти, колега. Моторът няма проблем да се газифицира.
Темата за машинката за мазане е дискутирана много и като цяло освен за духовно спокойствие за друго не става. Няма смисъл да инвестираш в такова нещо.
Относно разхода на газ е колкото на бензин +15-20 процента.
Много интересно ми стана, хвалиш някакъв "noname" турски инжекцион, а BRC били с "негативни мненията". Аз за BRC лошо не съм чул. Има много колеги с такива ГИ, включително и аз и никой лошо не е казал, напротив - само суперлативи. Просто плащаш малко повече за марката, но качеството е едно от най-добрите. Това, че някое майсторче слага някакви турски/полски боклуци по никакъв начин не ги прави италиански, дори и на външен вид нямат нищо общо. Просто си хвали стоката и плюе чуждата - типична българска черта. Има защо BRC, Romano, Lovato, Landi Renzo да струват по 1300 лв. , а турските/полските/китайски 700 лв. Не казвам, че колата няма да работи и върви с турски ГИ, но двата нямат нищо общо. Само за сравнение - трудът е около 400 лв. за поставяне на ГИ. Материалите и частите са 900лв. за италиански и 400 лв. за турски. Според теб, ако нямаше разлика в качеството, кой луд ще продава ГИ на двойни цени ? Турското я изкара, я не изкара. Като отидат инжекторите след 40-50 000 км. и ги смениш с по-хубави за 400 лв. ще псуваш тоя тойотаджия цял живот, италиански били.
Сега аз от опит при мен, да кажа, че BRC слагат опция при определени обороти и натоварвания да впръсква определен процент бензин при работата на газ. Това автоматично премахва нуждата от машинка за мазане на клапаните. Пример: Пловдив-Кушадасъ-Пловдив, натоварен с багаж и 4 души, климатик, яко каране - извънградско 110-130км/ч, магистрала 150км/ч и накрая като теглих чертата след над 2000 км. ми даде 7,7 газ + 1,3 бензин. Разбира се, може да се настрои само газ да си харчи, но тогава няма да даде 7,7+1,3, а ще даде примерно около 10 газ. При твоя мотор разходът ще е с около два литра газ отгоре. Под мнението ми има линк към carspendings, където ясно може да видиш разходите ми на гориво.
И накрая след като си от Пловдив, човекът, който всички ми препоръчаха когато аз търсих оферти е Ласковгаз в Кичука. Другите, които мога да препоръчам, защото ги познавам и са ми приятели са Автобот до Ален мак. И забрави за турски и т.н. за по 700 лв. Под 1100лв. хубав ГИ няма. Компромис с инжектори, компютър и изпарител не се прави, а те са ти основното перо във ценообразуването на един ГИ.
Успех и да се похвалиш.

_________________
Mazda 6 GH 1.8 LPG BRC sequent 32
Изображение


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 30 Яну 2017, 20:56 
Offline
любител
Аватар
Автор на темата

Регистриран на: 03 Юли 2016, 14:28
Мнения: 10
Местоположение: София, България
skype: Joe TS
Здрасти, колега.

Първо, благодаря за бързия отговор! Не съм от Пловдив, за момента живея в София, но имам приятели в Пловдив, които слагаха ГИ и обмислях варианта да сложа и аз там. Единият си сложи "Мимгаз" на тойотата Verso, мисля че майсторът беше в квартала Кючук Париж и е много доволен. Каза, че на няколко негови приятели им е оправял проблеми с газта, където на други места въобще не са могли да им ги оправят, а само са им съсипали колите. Въпросният майстор бил доста известен, имало много положителни коментари в нета, дори доста софиянци ходели в Пловдив да им сложи газ /особено Тойота фенклуба/. Аз лично говорих с майстора и ми се стори много точен. Той каза, че слага и "Ловато" за 1400 лв. и че няма проблем да ми сложи и "Ловатото, както си реша, той ще ми вземе парите, но качеството е същото като "Мимгаз". А разликата в цената си е двойна. Плюс това и той не е привърженик на турските работи, но не може да каже на черното бяло. Каза още, че от доста време слага ГИ, на доста коли е сложил, включително и на негови коли "Мимгаз", която заспивала на колата и втори път не се е налагала настройка. След като слага и 2те марки, не виждам за какво да плюе едната, при положение, че при по-скъпата има и по-голяма печалба. Аз не робувам на марки и ако качеството наистина е същото, то естествено бих сложил по-евтиния вариант.
Другият ми приятел от Пловдив имаше Мазда 1ва генерация 2.3, а в момента Лексъс хибрид. И на 2те им слага ГИ на едно и също място /при Красимир от Пловдив/ и също е доволен, макар и да се е връщал за донастройване, което може и да е нормално, аз не съм слагал ГИ и нямам представа. На едната от колите му дори ГИ-то беше БРЦ. Говорих и с Краси, но той ми каза, че БРЦ няма да е много удачно за мойта мазда, по-добрият вариант за него е комбинация от латвийски компютър "Тамона" и италиански компоненти (за цена около 1000 лв.). Въпросната комбинация била многократно изпитана, включително и на таксита, които минават много километри и е не създавала проблеми. Озадачи ме обаче фактът, че според него нямало смисъл от ОБД 2! Затова реших, че е най-добре да пусна тема тук и да разискаме тези въпроси. Темата все пак би била полезна и на други колеги, на които им предстои монтаж на ГИ. Наистина в много случаи марката има значение, но не винаги по-скъпото е по-добро, да не кажа, че понякога е и по-лошо. За сега ще имам впредвид, че при теб маздата се държи добре с "БРЦ". Записвам си Ласковгаз в Кичука и Автобот до Ален мак. Благодаря ти много за съветите и отделеното време.
Надявам се все пак и още някой колега да сподели своя опит с друга марка. Чувал съм и друго, че не марката е толкова важна, колкото майстора. Така, че казвайте къде сте слагали вашите ГИ, в София ще ми е по-удобно, но и 100+ км радиос са ок. Разбира се, все пак места, където сте били доволни от монтажа? :)

_________________
The power of dreams!

Mazda 6 GH 2.5 ACTIVE GTA


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2017, 14:29 
Offline
фен
Аватар

Регистриран на: 07 Мар 2016, 21:59
Мнения: 107
Местоположение: София
Здравей колега ! Аз сложих BRC SQ32 газова и съм много доволен ! Сложих я преди 6-7 месеца и вече съм минал над 20 000км. Нямал съм абсолютно никакви проблеми с газта и освен за смяна на филтри не съм стъпвал в сервиз. Колата върви много и не мога да забележа разлика във вървежа. И аз съм от София, но ходих до пловдив при Ласков да я сложи и не съжалявам. Разхода ми на газ не се дигна изобщо, но за сметка на това и на мен ми е настроена да харчи по малко бензин. Не те съветвам да експериментираш със турски газови. При приятеля ти е паснала добре, но при тебе не е сигурно, все пак си и с по-висок клас кола!

Газовата ми излезе 1300лв, като има и по-евтини модели. Отделно не знам как е с тази турската, но при повечето газови ако колата е над 150коня искат повече пари за по-мощен изпарител. На брц специално мисля че беше до 200 коня без да доплащаш за по-мощен. Успех !


Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
2006 Mazda 3 2.0 GT (BRC SQ32)


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 31 Яну 2017, 16:49 
Offline
любител
Аватар
Автор на темата

Регистриран на: 03 Юли 2016, 14:28
Мнения: 10
Местоположение: София, България
skype: Joe TS
Здравей колега,

Благодаря за съвета. Вече 2 положителни коментара за БРЦ и то в Ласковгаз в Пловдив / Кичука. Взех да се замислям сериозно за БРЦ, макар че и за Ловато не съм чувал лоши отзиви. Няма ли добър газаджия в София да ми я монтират? Ако ли не ще си направя една разходка до Пловдив в крайна сметка.
Доколкото разбирам ГИ-тата и на двамата са еднакви, настроени да харчат по малко и бензин. Май това е по-добрият вариант от системата за смазване на клапаните. Примерно на 100 лв. газ, колко давате за бензин за градско и извънградско? А имате ли ОБД 2/ 3 букса към бензиновия компютър? Добре ли комуникира с него, имало ли е придърпване и т.н.? При мен фабрично оборотите падат доста под норалното, когато спра на място с цел икономия на гориво - variable valve timing /и наистина, разхода в града, каране средно по около 5 км в посока и в задръствания, е много добър за това купе и този двигател - от 10-11.5/100 лятото и 11-12.5 зимата на -20 градуса/ Интересуваме дали ГИ-то ще повлияе по някакъв начин на тази система variable valve timing?

_________________
The power of dreams!

Mazda 6 GH 2.5 ACTIVE GTA


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2017, 12:36 
Offline
любител
Аватар
Автор на темата

Регистриран на: 03 Юли 2016, 14:28
Мнения: 10
Местоположение: София, България
skype: Joe TS
То май проблемът при БРЦ е, че първо - малко майстори могат да ги монтират кадърно, второ - на малко места могат да ги настройват и поддържат/ поправят. Примерно ако в движение стане проблем с ГИ на БРЦ повечето майстори ще я гледат странно и трудно ще решат проблема. Може би и защото не са толкова разпространени, или настройката им е по-специфична, а може и по-малко от двете. Виж за "Ловатото" например, е много по-разпространено и по-познато на масата майстори, съответно по-адекватно биха реагирали при повреда в движение. Така поне казваше един газаджия от София, естествено, той монтира основно "Ловато".
Определено по-удобно е човек да си сложи ГИ в населеното място, където най-често пребивава, а не като трябва да я обслужва или донастройва, да бие път до "Х" населеното място, губейки време и пари.

_________________
The power of dreams!

Mazda 6 GH 2.5 ACTIVE GTA


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2017, 14:31 
Offline
фен
Аватар

Регистриран на: 07 Мар 2016, 21:59
Мнения: 107
Местоположение: София
Аз само съм си сложил газовата в Пловдив. Обслужвам я в София и ако ми трябва настройка пак в София я правя.

Иначе извънградско на 600км пълня 10л бензин, градско на 460-70км пълня пак 10л бензин.

Газовата има OBD компютър и е свързана с колата. На мен оборотите ми падат до 580-600 като загрее колата. Нямам проблеми.
Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
2006 Mazda 3 2.0 GT (BRC SQ32)


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2017, 14:35 
Offline
любител
Аватар
Автор на темата

Регистриран на: 03 Юли 2016, 14:28
Мнения: 10
Местоположение: София, България
skype: Joe TS
А къде в София? Доволен ли си от тях? Може пък и там да се справят добре с монтажа.

_________________
The power of dreams!

Mazda 6 GH 2.5 ACTIVE GTA


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2017, 15:49 
Offline
фен
Аватар

Регистриран на: 07 Мар 2016, 21:59
Мнения: 107
Местоположение: София
http://www.brc.bg/contacts
В сервиза в дружба ходя за обслужване


Sent from my iPhone using Tapatalk

_________________
2006 Mazda 3 2.0 GT (BRC SQ32)


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 01 Фев 2017, 21:33 
Offline
фанатик
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2014, 20:35
Мнения: 1828
Местоположение: Густо Майна Филибето
Абсолютно никакво придърпване няма, колата си върви все едно е на бензин. И аз съм си на 500 об. като загрее. Относно разхода, пак ти казвам виж ми подписа, разгледай сайта , има и други GH на газ. Лятото ми даде средно 1,1 веднъж и 1,3 / 100 бензин. Като първото е от сбирщайн карания, а второто както съм ти го описал в предния ми пост. Зимата ще е пове4е.

_________________
Mazda 6 GH 1.8 LPG BRC sequent 32
Изображение


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 02 Фев 2017, 19:44 
Offline
любител
Аватар
Автор на темата

Регистриран на: 03 Юли 2016, 14:28
Мнения: 10
Местоположение: София, България
skype: Joe TS
Има ли колеги, които да са монтирали своят ГИ в сервиза в дружба http://www.brc.bg/contacts ? Ако да, доволни ли бяхте? Иначе ми препоръчаха и още един сервиз, който от много години се занимава с газови уредби и инжекциони - MisoGazServiz / https://www.facebook.com/MisoGazServiz . Чувал ли го е някой?

_________________
The power of dreams!

Mazda 6 GH 2.5 ACTIVE GTA


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2017, 12:48 
Offline
фен
Аватар

Регистриран на: 22 Фев 2014, 18:43
Мнения: 239
Местоположение: Добрич
За брц дружба чувам доста смесени мнения, което е кофти за официален сервиз. Аз лично съм ходил там и ми оправиха конкретния проблем но не ми направиха впечатление за големи профита ( приемрно дупчеха алуминиев колектор на 1.8т ауди А4, без да го свалят.... недопустимо етова за турбо кола,а и по принцип...
Мишо газ е стабиляга по принцип, само трябва да се уточните за Естетиката на монтажа предварително, че забелязвам някакви своеволия в тази област.
Ако има някой за Варна мераклия за газ, мога да го насоча също.

_________________
Мненията са като задниците,дори и да не ни кефят ,всеки си има!!!

Mazda 6 2.0 2004y with LPG-EX
NOW Saab 9-3 2.8 V6 turbo 250h.p 2006y +LPG


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 05 Фев 2017, 18:17 
Offline
фанатик
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2014, 20:35
Мнения: 1828
Местоположение: Густо Майна Филибето
Имаше един тук във форума, който поставя в София - http://www.smartgas-bg.com/ , уж разбирач се пишеше, може да го прослушаш.

_________________
Mazda 6 GH 1.8 LPG BRC sequent 32
Изображение


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 06 Фев 2017, 10:52 
Offline
любител

Регистриран на: 23 Фев 2015, 00:41
Мнения: 22
Местоположение: София
Колата от подписа е с Романо Антонио. Сложих го преди близо 2г. Минал съм 45к км, от които може би 5к са били на бензин - карал съм нарочно на бензин или съм бил на дълги преходи в чужбина. Гори твърдо 20% над бензиновия разход, нямам впръскване на бензин.
Два пъти съм ходил до сервиза извън смяната на филтри - и двата пъти беше заради проблем с омаслителя - беше се счупила сондичката му, съотвено смучеше въздух и светваше моментално чека. Очевидно е, че тези омаслители са доста противоречиви...
Послушай останалите колеги - купил си що-годе нова и скъпа кола, не експерементирай с ГИ, а сложи нещо утвърдено, особено ако караш повече.

_________________
Mazda 6 GH 2010 2.0 147hp + Romano Antonio LPG
Изображение


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2017, 00:03 
Offline
любител
Аватар
Автор на темата

Регистриран на: 03 Юли 2016, 14:28
Мнения: 10
Местоположение: София, България
skype: Joe TS
Относно монтажа:
1."Брц дружба" отпада.
2.Що се отнася до "Мишо газ", ако трябва да се уточнявам за естетиката на монтажа предварително, то не е много на добре. Добрият майстор би го направил добре естетически, а не след уговорки.
3.http://www.smartgas-bg.com/ - ако може да ми кажете кой е колегата, да го прослушам.
До колкото разбрах ГИ Романо Антонио без впръскване на бензин вдига разхода с 20 %, ако беше с впръскване на бензин как щеше да е съотношението. То май идва еднакво като теглиш чертата. Но поне впръскването на бензин запазва повече колата и премахва нуждата от омаслител на клапаните, като заради противоречията отсега мисля да е без него.

_________________
The power of dreams!

Mazda 6 GH 2.5 ACTIVE GTA


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2017, 11:01 
Offline
любител

Регистриран на: 25 Дек 2013, 16:13
Мнения: 11
Местоположение: sofia
Добър ден колеги понеже ще слагам газова на маздата 6ца 2.3 и ме интересува къде ще ме посъветвате да я монтират от София съм. За сервиза в Пловдив чета добри коментари и ако трябва ще скокна до там но да питам за София дали има надежден сервиз :)


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2017, 17:53 
Offline
фанатик
Аватар
2014 Peugeot 505

Регистриран на: 14 Фев 2008, 20:44
Мнения: 9186
memberlist.php?mode=viewprofile&u=28788
Това е момчето.Обикновено дава хубави и правилни съвети.Монтирал е на колеги.Смятам че ще ви свърши работа.

_________________
Мазда 323 f BG 1.6 1991 ex
Мазда 323 f BA 1.5 1995 ex
Мазда Premacy 1.8 2001 ex
Мазда 5 2.0 2006 ex
Мазда 6 GH 1.8 2009 ех
Мазда..?????


Върнете се в началото
  Профил   Виж гаража на потребителя  
 
МнениеПубликувано на: 07 Фев 2017, 23:49 
Offline
фен
Аватар

Регистриран на: 07 Мар 2016, 21:59
Мнения: 107
Местоположение: София
Joe_M написа:
Относно монтажа:
До колкото разбрах ГИ Романо Антонио без впръскване на бензин вдига разхода с 20 %, ако беше с впръскване на бензин как щеше да е съотношението. То май идва еднакво като теглиш чертата. Но поне впръскването на бензин запазва повече колата и премахва нуждата от омаслител на клапаните, като заради противоречията отсега мисля да е без него.

Мда според мен по-разумно е да впръсква бензин от омаслители. Разхода ми на газ е 1:1 с максимум 0.1л отклонение от този по борд компютъра(градско и извънградско). Засичам си го всяка седмица, тъй като зареждам винаги като свърши и я пълня до горе. Бензин си похарчва някакво количествно, но да като теглиш чертата предполагам излиза съвсем малко по-скъпо от колкото само на газ.

_________________
2006 Mazda 3 2.0 GT (BRC SQ32)


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 08 Фев 2017, 08:28 
Offline
любител

Регистриран на: 09 Дек 2015, 13:29
Мнения: 74
Местоположение: s.Anevo
Един + и от мен за господин Ласков карам мазда 323 1.6 98кс. ги брц заслужава си всяка стотинка


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 04 Мар 2017, 20:13 
Offline
фен
Аватар

Регистриран на: 22 Фев 2014, 18:43
Мнения: 239
Местоположение: Добрич
Колега за София мога да дам кординати на едно момче, много е читав и изпипва нещата на макс. Ако някой иска да пише на Л.С за да не правя реклама.
А ако има някой за Варна и региона мога и аз да направя добра цена като за форумци и гарантирам за изпипан монтаж- също на Л,с за повече инфо и снимки ако някой иска

_________________
Мненията са като задниците,дори и да не ни кефят ,всеки си има!!!

Mazda 6 2.0 2004y with LPG-EX
NOW Saab 9-3 2.8 V6 turbo 250h.p 2006y +LPG


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 07 Авг 2017, 14:19 
Offline
любител
Аватар
1997 Mazda 323F

Регистриран на: 02 Юни 2006, 17:28
Мнения: 30
Местоположение: Sofia
skype: harrygg
Колега Joe_M, ще съм радостен ако споделиш в крайна сметка сложи ли ГИ, ако да - къде, колко пари, доволен ли си?


Върнете се в началото
  Профил   Виж гаража на потребителя  
 
МнениеПубликувано на: 24 Май 2018, 10:08 
Offline
любител
2008 Mazda 6

Регистриран на: 04 Фев 2018, 17:50
Мнения: 86
Местоположение: Пловдив
И мен ме интересува какво е решил.

Както и да е.
Относно този мотор задължителна ли е OBD връзката и какви ползи дава тя?
Поправете ме ако греша, но о колкото чета и разбирам газовият компютър следва данните от ECU то и регулира настройките.
Желателно ли е също така колата да обръща на бензин при над 3500об/мин например? Това запазва ли наистина живота на клапаните? Свещите и те се сменят с такива за газ?

_________________
Изображение


Върнете се в началото
  Профил   Виж гаража на потребителя  
 
МнениеПубликувано на: 25 Май 2018, 18:33 
Offline
любител
Аватар
1997 Mazda 323F

Регистриран на: 02 Юни 2006, 17:28
Мнения: 30
Местоположение: Sofia
skype: harrygg
Аз в крайна сметка сложих газова. Получи се много добре. Не се усеща никаква разлика между газ и бензин. Вързана е към ОБД и минава на газ само ако е достигната температурата и си дигнал над 3500 оборота, но веднъж минала на газ нямат значение оборотите. Засега съм супер доволен.


Върнете се в началото
  Профил   Виж гаража на потребителя  
 
МнениеПубликувано на: 25 Май 2018, 18:49 
Offline
фанатик
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2014, 20:35
Мнения: 1828
Местоположение: Густо Майна Филибето
Какво избра като марка? Цена? И на каква кола я сложи?
П.С. колегата Joe не е влизал от миналата година..

_________________
Mazda 6 GH 1.8 LPG BRC sequent 32
Изображение


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 01 Юни 2018, 10:24 
Offline
любител
2008 Mazda 6

Регистриран на: 04 Фев 2018, 17:50
Мнения: 86
Местоположение: Пловдив
Колегата Joe_M е сложил следното:
https://www.mobile.bg/11517428165376841

Незнам защо я продава обаче :)

Мен ме интересува кой му я е сложил и къде я обслужва.

_________________
Изображение


Върнете се в началото
  Профил   Виж гаража на потребителя  
 
МнениеПубликувано на: 01 Юни 2018, 15:07 
Offline
фанатик
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2014, 20:35
Мнения: 1828
Местоположение: Густо Майна Филибето
"...Наскоро бе монтиран висок клас Газов инжекцион с 2 години гаранция! ! ! Марката е AEB Electronic Digitronic , модел MP48 OBD II адаптация към компютъра на автомобила с многообразни възможности за настройки. Към комплекта са включени и следните: мощен изпарител Tomasetto Antarctic Super за коли над 250 к. с. , ново поколение бързи инжектори " Hercules blue" , филтри, мап сензор, 42 л. бутилка на мястото на резервната гума. Монтажът е извършен в специализиран сервиз, доста кадърно, а работата на двигателя на газ е неразличима от тази на бензин, дори е по-тиха..."

Наистина интересно. И цената е доста overprice. Да беше фейслифт - ок, ама 2008 г. на 200 к уж реални... не мерси.

_________________
Mazda 6 GH 1.8 LPG BRC sequent 32
Изображение


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2018, 19:22 
Offline
фен
Аватар

Регистриран на: 08 Фев 2012, 18:40
Мнения: 156
Местоположение: София
Здравейте колеги,
ние монтирахме уредбата на колегата joe
Какво по-точно ви интересува?

_________________
http://www.smartgas-bg.com/


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 07 Юни 2018, 22:11 
Offline
фанатик
Аватар

Регистриран на: 22 Окт 2014, 20:35
Мнения: 1828
Местоположение: Густо Майна Филибето
Ами като цяло какви са компонентите - инжектори, комп, изпарител и каква е цената?
Съответно имало ли е проблеми след това?
Благодаря!

_________________
Mazda 6 GH 1.8 LPG BRC sequent 32
Изображение


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 09 Юни 2018, 15:15 
Offline
фен
Аватар

Регистриран на: 08 Фев 2012, 18:40
Мнения: 156
Местоположение: София
Системата е Digi tronic ONDII A.e.b. srl,инжектори Hercules blue,редуктора Tomaseto Antartic...Цената мисля че беше към 1200лв с тороидална бутилка и мобилно зарядно и два дни монтаж :D

_________________
http://www.smartgas-bg.com/


Върнете се в началото
  Профил    
 
МнениеПубликувано на: 14 Юни 2018, 18:38 
Offline
любител
2008 Mazda 6

Регистриран на: 04 Фев 2018, 17:50
Мнения: 86
Местоположение: Пловдив
2 Дни? :shock:

_________________
Изображение


Върнете се в началото
  Профил   Виж гаража на потребителя  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 58 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
Форума се задвижва от phpBB® Forum Software © phpBB Group
www.mazdabg.com
национален фен клуб