Начало форум

КЛУБ MAZDA - БЪЛГАРИЯ

www.mazdabg.com

Дата и час: 27 Сеп 2023, 13:59

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Правила на форума

ПРАВИЛА НА КЛУБ MAZDA - БЪЛГАРИЯ!

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: 24 Май 2023, 23:04 
любител

Здравейте. От името на приятел пускам този пост. Мазда СХ7 спорт теч д,дизел 2,2 година 2009. Като загрее върти но не пали. Диагностиката показва бързо губене на налягане във рейла при изгасяне. А когато не пали не отчита никакво налягане във рейла. Първо мислех за помпи и там разните и клапани но се оказа , че двигателя работи като трактор и иска да излезе от коша. Тогава се замислих дали не са дюзи. Заради проблем там да губи налягането и това обяснява тресенето чукането и проблема със дпф. Лошото е че се чува и чукане като се подаде газ те си мисля да не се е строшило и нещо друго, знам ли клапани,хидравлични чашки не знам как е устроен точно този двигател. Пробвах да откача буксите на дюзите една по една и на втори цилиндър двигателя даже му се оправят почти оборотите и леко се кротва. Някой имал ли е подобно преживяване. Дебитомера дава ниски стойности за температура и въздух ама той е друга бира. Той мисли да я дава на скрап защото тука просто няма кой да я направи или ще излезе много повече отколкото струва цялата кола.

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 25 Май 2023, 17:44 
фен
Аватар

Ако дюза изпуска няма ли да влиза нафта в маслото?

Върнете се в началото
  Профил    

МнениеПубликувано на: 25 Май 2023, 20:32 
любител
Автор на темата

По скоро ще заминава към тръбите за излишна нафта. За ТДИ със роторни помпи и обикновенни дюзи има тест който може да се направи като се измери какво количество нафта излиза от излишъка. Ама при тези не знам дали е приложимо. Но пък и тракането също е притеснително и ме съмнява че може да има и нещо друго. А това води до много пари....

Върнете се в началото
  Профил    

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа